Juris Rozenbergs

Ruks: iepriekš zināmie aktīvisti saprot, ka dienestu rīcība 9. maijā būs strikta

Sabiedrība
8. maijā 14:52 2024. gada 8. maijā 14:52
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Iepriekš zināmie aktīvisti, atbalstītāji no politiskās vides un prokremliskie noskaņotie patlaban izturas ieturēti un saprot, ka dienestu rīcība 9.maijā par iespējamām nelikumībām būs pietiekami strikta, šodien pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdes žurnālistiem atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) un Ruks bija ieradušies uz komisijas sēdi, lai ziņotu par drošību un riskiem 9.maijā.

Ministrs informēja, ka patlaban nav informācijas par kādām iespējamām organizētām provokācijām vai nelikumīgi organizētu masveida pulcēšanos. Vienlaikus netiek izslēgtas individuāla rakstura provokācijas kontekstā ar to, ka Latvija atrodas hibrīdkarā.

Policija īpaši pastiprinās spēkus, tostarp piesaistot Speciālo uzdevumu bataljona vīrus Rīgā, Daugavpilī un Salaspilī, kur varētu notikt kādas iespējamas nelikumīgas aktivitātes vai pulcēšanās. VP priekšnieks papildināja, ka publiski pasākumi nedrīkstēs būt arī kapos, lai gan individuāla ziedu nolikšana nav liegta.

Ruks informēja, ka regulāri tiek uzraudzīta interneta vide un pārkāpējiem ir jārēķinās, ka par tur izdarītajiem noziegumiem policija "var pieklauvēt pie durvīm."

Iekšlietu ministrs aicināja arī iedzīvotājus sociālajos medijos neizplatīt dažādus 9.maija sveicienus ar aizliegto simboliku, jo izplatītājiem var rasties pietiekami nopietnas sekas.

Ruks arī informēja, ka iepriekš likumsargiem zināmie aktīvisti, atbalstītāji no politiskās vides un prokremliskie noskaņotie patlaban "izturas ieturēti" un attiecīgi izprot, ka dienestu pieeja pārkāpumu gadījumā būs pietiekami strikta. Šādu nostāju policija jau likusi manīt tā saucamajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

"Viņi paši ir  informēti, ka būtībā ir redzeslokā. Tā, ka šeit nekādus pārsteigumus īpaši negaidām," uzsvēra Ruks.

Jau ziņots, ka Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) arī šogad 9.maijā, kad Krievijas režīms svin vienus no tā propagandā svarīgākajiem svētkiem, strādās pastiprinātā režīmā, visā valstī uzraugot drošības situāciju. Dienesti gatavojoties jebkuram scenārijam un būšot gatavi reaģēt ne tikai konkrētajā datumā, bet arī dienās pirms un pēc, lai nepieļautu sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumu, tai skaitā noziedzīgās Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšanu un attaisnošanu.

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Pievienot komentāru