Šādas lidmašīnas biedē atsevišķus iedzīvotājus. (Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video)

NATO lidmašīnu skaļā riņķošana Latvijas debesīs iedzīvotājiem rada jautājumus 2

Sabiedrība
10. maijā 11:48 2024. gada 10. maijā 11:48
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Satraucošo ģeopolitisko notikumu laikā daļa Latvijas iedzīvotāju iejūtīgi reaģē, redzot militāro tehniku. "Bez Tabu" redakcijā vērsušies cilvēki, kas satraukti par armijas lidmašīnu biežo parādīšanos Latvijas debesīs.

"Kāpēc nevar zināt par armijas lidojumiem Latgales rajonā? Ir lidojumi ļoti mazā augstumā, bet par tiem neviens neziņo. Bērni baidās, bet es ne. Kāpēc nav informācijas par zemiem lidojumiem Latgales un Vidzemes rajonos?" jautā Madonas novada iedzīvotājs.

"Novēroju, ka virs Saldus vairākas stundas riņķoja lidmašīna. Tas pats notika arī citās dienās. NATO lidmašīna. Mani interesē šo lidojumu iemesls," raksta Saldus iedzīvotāja.

Daļa raidījuma aptaujāto cilvēku uzskata, ka informācijas par armijas tehnikas darbību varēja būt vairāk. Latvijas gaisa spēku un NATO sabiedroto lidmašīnas pastāvīgi apsargā gaisa telpu, lidojumi notiek katru dienu, iedzīvotājus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) štāba gaisa spēku sakaru nodaļas speciāliste Zanda Bergmane. "Tas tiek darīts, lai patrulētu, uzturētu pilota spējas, apmācītu. Tas var sagādāt neērtības iedzīvotājiem trokšņa dēļ, taču vienmēr der atcerēties: tas tiek darīts, lai mūsu debesis vienmēr būtu drošas."

Militāro mācību laikā lidmašīnas varētu intensīvāk skanēt Latvijas debesīs. NBS ziņo par plānotajiem lidojumiem un mācībām sociālajos tīklos "Facebook", "X" un "Instagram", kā arī mājaslapā. Tāpat, lai aptvertu iedzīvotājus, kuri neizmanto soctīklus, informācija tiek nodota caur pašvaldībām, nacionālajiem un reģionālajiem medijiem.

<

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
Skatīt visus komentārus