Kartupeļu karijs
Sastāvdaļas
- 16 vidēji kartupeļi
- 200ml Lakto
- 6 tomāti (bez ādas)
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 sarkans sīpols
- 2 saldās paprikas
- 1/3 tējk. čili pipari
- 1 tējk. malts ingvers
- 1 tējk. karrijs
- 100g sviests
- sāls un svaigi malti pipari
Dam alu kashmiri - tradicionāla indiešu virtuves recepte. Tiem, kuri ciena dārzeņu un karija apvienojumu šī recepte patiks jo īpaši.
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizot un vārīt sālsūdenī ~ 5 min. Ūdeni noliet. Papriku sagriezt kubiņos. Sīpolu un ķiplokus nomizot un smalki sakapāt.
2
Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, ķiplokus un garšvielas. Pievienot papriku un tomātus. Pārliet ar 500ml ūdens, pievienot lakto un sautēt uz lēnas uguns apmēram 1 stundu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus.
3
Pasniedz ar lavašu, kas vienlaicīgi pilda arī karotes funkcijas.