Dārzeņi alus marinādē
Sastāvdaļas
- 500ml gaišais "Latgales alus"
- 200ml ābolu etiķis
- 300g svaigs gurķis
- 300g paprika
- dilles
- 2 ēd.k. sāls
- 1 ēd.k. cukurs
- 1 ēd.k. melnie pipari
- 10 smaržīgo piparu graudiņi
Pagatavošana
1
Katlā ielej alu, pievieno etiķi, sāli, cukuru un sasmalcinātus melnos piparus. Uzkarsē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2
Gurķus nomazgā, sagriež šķēlēs. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež šķēlēs. Dārzeņus kārto traukā, pamīšus ar dillēm,pārlej ar marinādi, pievieno smaržīgos piparus. Trauku liek ledusskapī uz 24 stundām marinēties.