Shutterstock.com

Piecu graudu pārslu kotletes

Sastāvdaļas
  • 200 g piecu graudu pārslu
  • 500 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 100 g selerijas saknes
  • 50 g sēkliņu (saulespuķu, ķirbju, sezama)
  • 3 ēdk. rīvēta spēcīgas garšas siera
  • 1 ola
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka, kapāta
  • 3–4 cm purava baltās daļas vai kapātu lociņu
  • 1 sauja svaigu pētersīļu lapu, kapātu
  • šķipsna muskatrieksta, rīvēta
  • dažas karotes miltu – ja kotlešu masa ir par šķidru
  • eļļa cepšanai
Veselīgas kotletes, ko pasniegt ar skābo krējumu un salātiem vai biezpienu un zaļumiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Seleriju un burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sasmalcini. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, kamēr zeltains, pievieno ķiploku, seleriju un burkānu, pasautē 3–4 minūtes, pievieno dārzeņu buljonu, uzvāri un iemaisi pārslas. Ļauj vēlreiz uzvārīties un noņem no uguns. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.
2
Masai ļauj atdzist, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, izmaisi, miltus liec tikai tad, ja masa ir par mīkstu, lai veidotu. Ar mitrām rokam veido kotletes un cep 4–5 minūtes no katras puses, kamēr zeltainas brūnas.

Pievienot komentāru