Shutterstock

Kartupeļu un biezpiena sacepums

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 400 g biezpiena
  • 150 g skābā krējuma
  • 100 g diļļu
  • 1 liels sīpols
  • 30 g sviesta vai margarīna
  • 1 tējk. maltu melno piparu
  • sāls
Šis vienkāršais ēdiens nāk no mums tuvās Baltkrievu virtuves. Sātīga, silta maltīte no viegli pieejamiem produktiem. Kas gan vairāk mums dažkārt ir nepieciešams?

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un novāri. Biezpienu izberz caur sietiņu. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Dilles sasmalcini, iesildi cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
2
Novārītos kartupeļus vēl siltus sastampā vai izspied caur dārzeņu spiedi. Nedaudz atdzesē. Pievieno biezpienu, sakapātos zaļumus un sīpolu, krējumu, maltos piparus un sāli pēc garšas. Visu rūpīgi samaisi.
3
Pannu iezied ar sviestu vai margarīnu. Liec iekšā sagatavoto masu, cenšoties to nesablīvēt. Izlīdzini virspusi un virsū vairākās vietās uzliec sviesta piciņas. Liec cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, kamēr virspuse zeltaina. Pasniedz karstu ar krējumu.

Pievienot komentāru