Kartupeļu "risoto" ar baravikām
Sastāvdaļas
- 500g miltainu kartupeļu
- 300g sēnes (var būt saldētas)
- 1/2 sīpola
- 1 ķiploka daiviņa
- 2-3 timiāna zariņi (tikai lapiņas)
- 2-3 ēd.k. olīveļļas
- 50ml sausa baltvīna
- 450ml karsta ūdens
- sāls, piapri pēc garšas
Tipisks Itāļu ēdiens. Risotto - tas ir tieši Itālijai raksturīgs rīsu pagatavošanas veids. Šis nav vairākkārtējai uzsildīšanai paredzēts ēdiens. Pagatavotu risoto tūlīt pasniedz galdā. Tā vienkārši izsakoties risoto ir itāļu rīsu (šoreiz mūsu variācijā - kartupeļu) putra ar piedevām, šoreiz ar baravikām.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Ja sēnes ir saldētas, tad atkausēt (šķidrumu saglabāt), sagriezt smalkāk. JA sēnes ir svaigas - notīrīt un sagriezt. Kartupeļus nomizot, sagriezt mazos
kubiņos. Ķiplokus, sīpolus, dilles smalki
sakapāt.
2
Ķiplokus un sīpolus apcept olīveļļā. Pievienot
sēnes un cept 5 min. visu kopā. Pievienot kartupeļus, apcept mazliet un pieliet vīnu un šķidrumu no sēnēm, sautēt 5 min. Pievienot apm. 300ml ūdens un
sautēt ik pa brīdim pielejot ūdeni līdz kartupeļi ir mīksti, bet lielāka daļa ūdens ir iztvaikojusi.
Pievienot pēc garšas sāli piparus un timiānu.
3
Pasniegt siltu.
4
Avots - laperla-foto.livejournal.com