Pildīti tomāti ar kuskusu un fetas sieru
Sastāvdaļas
- 4 lieli, stingri tomāti
- 400 g fetas siera
- 100 g kuskusa
- 60 g viegli apgrauzdētu ciedru riekstu
- 4–6 ēdk. olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- ½ čili pāksts
Vasarā var izmantot savus, bet arī pirktajiem nebūs ne vainas. Labāk derēs stingri tomāti, lai cepoties neizjūk.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātiem nogriez augšpusītes, lai būtu kā vāciņi, un izņem mīkstumu. Liec to uz dēlīša un sakapā kopā ar ķiploka daiviņām un čili.
2
Katliņā ielej 2 ēdk. eļļas un liec kapātos dārzeņus. Pāris minūtes cep, tad pievieno kuskusu, samaisi un pielej 300 ml vāroša ūdens. Uzliec vāku, noslēdz uguni un ļauj 10 minūtes briest.
3
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Liec tomātus uz plāts. Uzirdini kuskusu, iejauc tajā sadrupinātu fetas sieru un ciedru riekstus. Pildi masu tomātos un pārslaki tos ar palikušo olīveļļu.
4
Liec cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Pasniedz ar karoti grieķu jogurta.