Shutterstock

Pupiņu un kartupeļu sacepums ar sēnēm

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes brūno vai krāsaino pupiņu
  • ½ kg kartupeļu
  • 2 vidēji sīpoli
  • sauja svaigu vai saldētu sēņu
  • 2 ēdk. eļļas
  • sāls pēc garšas
Šo sacepumu var gatavot arī bez sēnēm, ja kādam tās neiet pie dūšas, tomēr tieši sēnes piešķirs ēdienam īpašo garšu. Sacepumu var ēst vienu pašu vai kopā ar ceptu gaļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Atsevišķi novāri pupiņas, kartupeļus un sēnes, atdzesē un samal gaļas mašīnā. Ja vēlies blendēt, ņem vērā, ka masa var sanākt kā putra. Pievieno sāli un izmaisi.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180–200 grādiem. Pusi masas kārto ietaukotā cepamtraukā, izlīdzini, pārklāj ar apceptiem sīpoliem un otro pusi masas. Visu izlīdzini, apslaki ar eļļu un cep cepeškrāsnī 20 minūtes, kamēr apbrūnē.

Pievienot komentāru