Topinambūri cepti krāsnī ar timiānu
Sastāvdaļas
- 500g topinambūru
- 4-5 ķiploka daiviņas
- pāris zariņi timiāna
- olīveļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Jeruzālemes artišoks, zemes bumbieris, topinambūrs - tas viss ir viens dārzenis. Topinambūrs Eiropā parādījās tikai 17 gadsimtā un par to vispirms uzzināja franči no Topinambusa cilts. No šejienes arī nosaukums.
Pagatavošana
1
Topinambūri ir jānomazgā (uz tiem varētu būt smiltis), jāsagriež daiviņās un jāsaliek uz cepešpannas vienā kārtā.
2
Pārkaisīt ar sāli, pipariem, pārliet ar olīveļļu.
3
Saspiest ķiploka daiviņas vai sagriezt ripiņās un salikt uz topinambūriem, pa virsu uzliekam pāris timiāna zariņus.
Liek cepties cepeškrāsnī.