Medū cepti āboli ar lazdu riekstiem
Sastāvdaļas
- 4 āboli
- 2 ēdk. medus
- 1 ēdk. ābola etiķa
- 1 tējk. kanēļa
- Sauja lazdu riekstu, apgrauzdētu un sasmalcinātu
Šādi pagatavoti āboli var tikt ēsti gan auksti, gan silti. Piedevās var likt gan bez piedevu jogurtu, gan saldējumu.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Pārgriez ābolus uz pusēm un izgreb serdes.
2
Ābolus liek karstumizturīgā traukā vai kārto uz cepamā papīra izklātā pannas.
3
Samaisa medu, ābolu etiķi un kanēli un ar šo maisījumu pārlej ābolus.
4
Cep 180 grādos vismaz 40 minūtes, pēc 20 minūtēm tos apgriež otrādi, lai vienmērīgi apceptos abas puses. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu vai vaniļas saldējumu.