Klasiskā vaniļas mērce
Sastāvdaļas
- 500 ml piena
- 100 g cukura
- 6 olu dzeltenumi
- 1 vaniļas pāksts
Ja ir vēlēšanās, klasisko garšu var mazliet pamainīt ar rīvētu apelsīna vai citrona miziņu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Olas dzeltenumus bļodā saputo kopā ar cukuru.
2
Katliņā uzvāri pienu kopā ar gareniski pārgrieztu vaniļas pāksti.
3
Pāksti izņem no piena, izkasi mīkstumu, kas tur vēl palicis, un iemaisi atpakaļ pienā.
4
Verdošo pienu lēnām iemaisi saputotajās olās.
5
Lej atpakaļ katlā un, nepārtraukti maisot, karsē, bet neļauj uzvārīties. Turpini maisīt, līdz mērce viegli sabiezē.