Baltās šokolādes pudiņš ar ogām, gatavots mikroviļņu krāsnī
Sastāvdaļas
- 300 g jauktu saldētu ogu
- 100 g sviesta
- 100 g mīksta brūnā cukura
- 100 g miltu
- 85 g baltās šokolādes gabaliņu
- 3 ēdk. piena
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 2 olas
- pūdercukurs un vaniļas mērce pasniegšanai
Šis ir ātri un viegli pagatavojams deserts, kurā var izlietot vasarā saldētavā sabāztās ogas.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Iezied ar sviestu mikroviļņu krāsnī lietojamu trauku ar 1 l tilpumu. Puto sviestu, cukuru, miltus, cepamo pulveri, olas un pienu ar mikseri 2-3 minūtes, līdz masa gaiša un viegla.
2
Uzmanīgi iemaisi balto šokolādi un lielāko daļu ogu mīklā, salej maisījumu traukā un cep mikroviļņu krāsnī, kas noregulēta uz vislielāko jaudu, 10-12 minūtes, līdz pudiņš stingrs un tā virspuse sausa. Noliec malā uz 5 minūtēm, tad pārkaisi ar pūdercukuru un pasniedz ar atlikušajām ogām un vaniļas mērci.