Cūkgaļas karbonāde ar aroniju mērci
Sastāvdaļas
- 8 cūkgaļas karbonādes šķēles
- 1 gl. aronijas
- 1/2 gl. vistas buljons
- 4 ēd.k. Balzamiko
- 2 ēd.k. medus
- rīvēts muskatrieksts
- olīveļļa
- sāls, pipari
Ļoti daudz un dažādu garšas variāciju mēs varam sasniegt izmantojot konkrētus produktus, tikko kādu no tiem mēģinam aizstāt - īsti labs rezultāts nesanāk. Šī ēdiena svarīgākā sastāvdaļa ir aronijas. Tieši aronijas pirsķir ēdienam īpašo toni.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu izklapēt. Pannā uzkarsēt eļļu un uzcept karbonādes, pārkaisot ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Gaļu noliek uz 15-20 min "atpūsties".
2
Pagatavot mērci. Mērces katliņā iebērt ogas, pievienot Balzamiko, medu, rīvētu muskatriekstu un buljonu. Vārīt, līdz mērce sabiezē, apm. 20 min.
3
Gaļu pasniedz ar tikko pagatavotu mērci.