Vistas chilaquiles
Sastāvdaļas
- 2 novārītas vistas filejas
- 700g tomāti
- 4 ķiploka daiviņas
- čili pipars
- 1/2 gl. kinza
- 1 paciņa kukurūzas čipši (apm. 90g)
- 300g Fetaki siera
- krējums
Tradicionāla meksikāņu recepte. Autentiskumam iesakam izmantot Fetaki siera vietā meksikāņu sieru queso fresco vai queso anejo ( ja tādus izdosies atrast mūsu veikalu plauktos ) ))
Pagatavošana
1
Lielā katlā ieliet eļļu, uzkarsēt un apcept tajā smalki sakapātus ķiplokus apm. 1-2 min. Pievienot sakapātus tomātus bez mizas, smalki sakapātu čili piparu, sāli un pārliet ar 100ml ūdens. Uzkarsēt un vārīt uz mērenas uguns 6-8 min. Vistas gaļu sadalīt strēmelītēs un pievienot tomātu mērcei. Vārīt vēl 1 min, noņemt no uguns un pievienot sakapātu kinzu.
2
Šķīvī ieliet tomātu mērci ar vistu, uz apli sakārtot čipšus. Dekorēt ar sadrupinātu Fetaki sieru un pasniegt ar krējumu un kinzas zaļumiem.