Shutterstock.com

Mājās gatavotas Bavārijas desiņas

Sastāvdaļas
  • 300 g vistas filejas
  • 200 g cūkgaļas
  • 1 liels sīpols
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • ½ tējk. sasmalcinātu sezama sēkliņu
  • ½ tējk. malta koriandra
  • ½ tējk. maltu piparu
  • ½ tējk. malta muskatrieksta
  • ½ tējk. sāls
Desiņu pagatavošanai piemēroti ir cepammaisiņi, kurus var sagriezt īsākos gabalos. Šis produktu daudzums paredzēts trim nelielām desiņām. Ja ēdāju ir vairāk, ņem divas trīs reizes vairāk sastāvdaļu.

Pagatavošana

1
Gaļu sagriez gabaliņos, sīpolu un ķiploku nomizo, visu smalki samal gaļasmašīnā. Pievieno garšvielas un ļoti rūpīgi samīci.
2
No gaļas izveido trīs desiņas. No cepammaisiņa nogriez 3 atbilstošus gabalus un iepildi tajos gaļu. Galus aizsien – izskatīsies pēc lielām konfektēm.
3
Liec sacepumu veidnē, pielej nedaudz ūdens 7–10 mm augstumā. Tas vajadzīgs, lai desiņas krāsnī vienlaikus tvaicētos un ceptos.
4
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē, pēc tam pārgriez cepammaisiņu un izņem desiņas.
5
Zināšanai! Cepammaisiņi ir nopērkami veikalos – turpat, kur pārtikas plēve un folija.

Pievienot komentāru