Makaronu un maltās gaļas sacepums 1
Sastāvdaļas
- 400 g jauktas maltās gaļas
- 350 ml buljona
- 300 g īso makaronu
- 300 ml saldā krējuma
- 250 g svaigā siera ar zaļumiem
- 150 g rīvēta siera
- 2 lieli sīpoli
- 3 ēdk. tomātu mērces
- 3 ēdk. cietes
- eļļa cepšanai
- sāls, malti pipari un paprika
Sacepuma mērcei var pievienot sakapātu rozmarīnu vai timiānu un gatavu sacepumu pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Makaronus ber verdošā sālsūdenī, izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma, nokās un notecini.
2
Sīpolus nomizo un sakapā. Lielā pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Pievieno malto gaļu un uz straujas uguns apcep. Iemaisi tomātu mērci, sāli, piparus un papriku.
3
Pievieno makaronus un samaisi. Pildi sacepumu veidnē.
4
Buljonu sakarsē, iemaisi svaigo sieru, lai izkūst. Pēc tam iemaisi arī krējumu, sāli, piparus un aukstā ūdenī iejauktu cieti.
5
Pārlej makaronu un gaļas maisījumam un pārkaisi rīvēto sieru.
6
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.
1 komentārs