Asins desiņas ar Balzamiko
Sastāvdaļas
- 4 lieli kartupeļi
- 8 asins desiņas
- 2 ēd.k. medus vai kļavu sīrupa
- 1 ēd.k. balsamico etiķa
- 2 tējk. sinepes
- 1 tējk. tomātu pastas
-  
- Mērcei:
- 8 ēd.k. mājas majonēzes vai krējuma
- 2 ēd.k. sinepes
- 3 ēd.k. smalki sakapātu loku
- sāls un svaigi malti pipari
Pastāv maldīgs (lasīt nepareizs) priekšstats, ka asins desiņas ir vienkāršs un necils produkts. Pareizi pagatavojot tās novērtēs pat visprasīgākais gardēdis.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomazgātus kartupeļus ielikt folijā, apslacīt
ar nedaudz
eļļas. Tad apkaisa dāsni ar sāli un melnajiem
pipariem. Ietīt katru kartupeli dubulta biezuma
folijā un cept uz grila apmēram 1 stundu.
2
Sajauc kļavu sīrupu, etiķi, sinepes un tomātu
pastu. Apsmērē ar šo marinādi desiņas un cep
uz grila vai pannā ik pa brīdim apgriežot. Desiņas ir pa brīdim apsmērē ar marinādi.
Tikmēr sajauc mērces sastāvdaļas mazā bļodā.
3
Izņemt kartupeļus no folija. Katru kartupeli
iegriezt un pārliet ar majonēzes vai krējuma
mērci.
Pasniedz ar desiņām un lapu salātiem.