Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu
Sastāvdaļas
- 400g jūras veltes
- 600g smalcināti konservēti tomāti savā sulā
- 1 paprika
- 1 neliels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. saldā čili mērce
- 1/2 citrons
- 2 ēd.k. degvīns
- olīveļļa
- 150g Fetaki siers
- pētersīļi
Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu un ķiplokus notīrīt un sasmacināt. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagreizt mazos kubiņos.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot papriku un cept 7-8 min, līdz paprika kļūst mīksta. Pievienot konservētus tomātus, degvīnu, čili mērci, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un sautēt vēl 5 min. Pievienot jūras kokteili un sautēt vēl 5 min. Pievienot pēc garšas sāli.
3
Saliet zupu porcijas šķīvjos, pārkaisīt ar sadrupinātu Fetaki sieru un sakapātiem pētersīļiem. Klāt pasniedz svaigu vai grauzdētu maizi.