Kantučini
Sastāvdaļas
- 500g milti
- 400g mandeles
- 250g cukurs
- 4 olas
- 1 citrona rīvēta miziņa
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
Kantučini (cantuccini) - mazi cepumiņi, kas izplatīti Toskānā, Itālijā. Pasniedz tos parasti pie vīna vai kafijas tases un ēd mērcējot savā glāzē vai krūzē.
Pagatavošana
1
Riekstus sadalīt mazākos gabalos - mūsu gadījumā var sagriezt uz pusēm.
2
Olas uzputot ar cukuru, vaniļas cukuru un citorna miziņu. Pakāpeniski pievienot miltus un cepamo pulveri - sanāks diezgan blīva mīkla. Pašās beigās pievienot mandeles un izveidot "desiņu".
3
Cept 20-25 min. 180 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaina. Izņemt no cepeškrāsns, mazliet atdzesēt. Sagriezt 1-1,5cm biezās šķēlēs un izkārtot vēlreiz uz cepešpannas. Cept vēl 3 min. Apgriezt cepumus uz otru pusi un cept vēl 3 min.
4
Atdzesēt un pasniegt.