Marinētas gailenes
Sastāvdaļas
- 2 kg gailenes
- 300 ml baltvīna etiķis
- 1/3 gl. cukurs
- 2-3 kiploka daiviņas
- 7-8 smaržīgo piparu graudiņi
- 2-3 lauru lapas
- 2 ēd.k. sāls
Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius).Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Tāpēc šīs sēnes ir iecienījušas daudzas saimnieces. Taču šādā veidā var pagatavot jebkuras mazās sēnes. Lai labi garšo!
Pagatavošana
1
Sēnes attīrīt no smiltīm. Katlā uzkarsēt ūdeni, iebērt sēnes un uzvārīt. Noņemt putas, pievienot sāli un vārīt 10 minūtes. Ūdeni nokāst.
2
Tīrā katlā ieliet etiķi un 2 gl. ūdens. Pievienot cukuru, garšvielas un vārīt 5 minūtes. Sēnes pievienot marinādei, vēlreiz uzvārīt, noņemt no uguns un ļaut ievilkties 15-20 minūtes.
3
Karstas sēnes salikt tīrās burciņās, aizvākot un pilnībā atdzesēt. Novietot vēsā vietā. Sēnes būs gatavas pēc pāris dienām.