Foto: Shutterstock

Bagātīgā sāļā torte, kuru var gatavot arī kā kārtainos salātus

Sastāvdaļas
  • 100 g vārītas vistas filejas
  • 100 g vārītas liellopa filejas
  • 100 g vārītas cūkas filejas
  • 2 ar mizu vārīti burkāni
  • 100 g sadrupinātu valriekstu kodolu
  • 60 g rīvēta cietā siera
  • 1 sīpols
  • 1 skābens ābols
  • 1 vārīta ola
  • 1 marinēts gurķis
  • majonēze pēc garšas
  • sakapāti zaļumi
  • sāls, malti pipari
  • granātābola sēkliņas rotāšanai
Lai torte iegūtu glītu formu, visvienkāršāk to gatavot veidnē ar noņemamām malām. Taču tad jārēķinās, ka, liekot uz galda, apakšā paliks metāliskais veidnes pamats. Ja gribi svinīgu izskatu, ieteicams izvēlēties vai nu ļoti lēzenu, lielu šķīvi, vai glītu paplāti, uz kuras uzliec cepamveidnes malu – to pirms tortes likšanas galdā varēsi noņemt. Šo torti var gatavot arī kā kārtainos salātus. Ja majonēze šķiet par treknu, tās vietā vari izmantot liesu krējumu, ko sakul ar sinepēm, dažiem pilieniem citronu sulas un garšvielām.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Vārīto gaļu sagriez mazos gabaliņos, gurķi sakapā. Burkānus nomizo, olu nolobi un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Kā pēdējo nomizo ābolu un sarīvē rupjās skaidiņās.
2
Veidnē ar noņemamām malām liec kārtām sagatavotos produktus – sāc ar liellopa un cūkas gaļu, turpini ar sīpoliem, olu, vistas gaļu, āboliem, gurķiem, burkāniem, sieru un riekstiem.
3
Katru kārtu pārkaisi ar sāli un pipariem un apzied ar majonēzi. Virsējo kārtu izrotā ar zaļumiem un granātābola sēkliņām.
4
Ievieto ledusskapī uz 3–4 stundām.

Pievienot komentāru