Vasaras pīrāgs ar sieru un tomātiem
Sastāvdaļas
- 400g bezrauga kārtainā mīkla
- 250g siers Mozzarella
- 250g kiršu tomāti
- 1 bunt. rukola
- 5 ēd.k. pesto
- baziliks
Tuvojas ballīte? Šoreiz ierosinam iztikt bez tradicionālās kūkas, bet iepriecināt svinību viesus ar īpaši gardu sāļo pīrāgu. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo recepti arī jūs!
Pagatavošana 3 porcijas
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2
Mīklu izrullē apm. 0,5cm biezu. Pamatni apsmērē ar 4 ēd.k. pesto mērces, pa virsu kārto pusi no siera un pusi no tomātiem. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 12-15 min. grādos līdz siers izkusis.
3
Pamatni izņem no cepeškrāsns un kārto pa virsu rukolu, tomātiņus un sieru. Dekorē ar pesto mērci un bazilika lapiņām.