Buljona pīrādziņu mīkla un pildījums 1
Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 150 g sviesta
- 100 g krējuma
- 1 olas dzeltenums + 1 ola apziešanai
- 1 tējk. citrona sulas
- 1 naža gals cepampulvera
- sāls
- Pildījumam
- 500 g maltas liellopa gaļas
- 1 smalki sakapāts sīpols
- 1–2 ļoti smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- sāls
- malti melnie pipari
- eļļa cepšanai
Kā izcept buljona pīrādziņus ar liellopa gaļas pildījumu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".
Pagatavošana
1
Miltus uzsijā uz mīklas dēļa un ar nazi iekapā sviestu.
2
Olas dzeltenumu viegli sakul ar sāli, citrona sulu un cepampulveri.
3
Miltu un sviesta maisījumā izveido iedobi. Ielej krējumu un sakulto olu.
4
Samīci mīklu, savel apaļu, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz pusstundu ieliec ledusskapī.
5
Mīklu izveltnē, ar cepumu vai citām veidnītēm izspied atbilstošas formas mīklas gabaliņus. Vidū uzliec pildījumu, aizloki ciet un apzied ar sakultu olu.
6
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.
7
Pildījumu gatavo šādi: pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļu un mazliet pacep, lai vairs nav sarkana. Pieber sāli un piparus. Mazliet atdzesē un pildi pīrādziņos.
1 komentārs