Kišs ar malto gaļu un zaļām pupiņām
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 200 g miltu
- 90 g dārzeņu buljona vai ūdens
- 1 ēd. k. olīveļļas
-  
- Pildījumam:
- 300 g maltās gaļas
- 400g pākšu pupiņas
- 1 sīpols
- 2 olas
- 1/2 glāze piena
- 50g siera
Diezgan vienkārša recepte un neprasa lielas piepūles. Derēs arī tiem, kas ievēro slaido līniju
Pagatavošana
1
Miltus izsijā un sajauc ar eļļu un buljonu
vai ūdeni. Visu kārtīgi sajauc (man mazliet ūdens prasījās vairāk) - miklai jābūt diezgan
stingrai, ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Ideāli būtu uz 2 stundām.
2
Mīklu izrullē un liek formā. Tad liek
cepeškrāsnī uz 5 min. apcepties
(tad apakša nebūs tik mitra). Mīklai pa
virsu var uzbērt zirņus, lai mīklas vidus
neceļas augšā. Protams, pirms likt pildījumu, zirņus ir jāizvāc.
3
Malto gaļu apcep ar pupiņām un sīpoliem pannā
(es vēl 3 ķiploku daiviņas liku klāt) un
liek formā mīklai pa virsu. Sakuļ olu ar pienu.
Pēc garšas pievieno sāli, piparus un pārlej
pāri gaļai ar pupiņām. Liek krāsnī iekšā.
Pēc aptuveni 15 min. pārkaisa ar rīvētu sieru
un vēl kādas 15 min. cep cepeškrāsnī.