Kāpostu salāti ar zemesriekstiem
Sastāvdaļas
- 1/2 kāpostgalva (apm. 500g)
- 150g grauzdēti zemes rieksti
- 2 burkāni
- 1 sarkans sīpols
- 4-5 ēd.k. krējums
- 3 ēd.k. sezama eļļa
- 1 tējk. ābolu etiķis
- 1 tējk. sinepes
- sāls
Kāposts ir viens no pilnvērtīgākajiem un vienlaikus arī pieejamākajiem dārzeņiem. Tas satur spēcīgus dabīgu dziedniecisku vielu savienojumus, kas veicina kaitīgo vielu izvadīšanu un organisma attīrīšanos.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Burkānus notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Kāpostu sagriezt pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Kāpostus un burkānus pārlikt bļodā, pārkaisīt ar sāli un saspaidīt, lai izdalās sula.
2
Pagatavot mērci - krējumu sajaukt ar sezama eļļu, etiķi un sinepēm.
3
Sīpolu sagriezt plānās ripiņās. Kāpostiem pievienot sīpolus, riekstus, pārliet ar mērci un kārtīgi samaisīt. Pēc garšas pievienot sāli.