Kartupeļu salāti austrumnieku gaumē
Sastāvdaļas
- 1kg kartupeļi
- 120g skābs krējums 15%
- 1 sīpols
- 5-6cm ingvera sakne
- 1 tējk. karija pulveris
- 1/3 tējk. kurkuma
- 1/2 citrons
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 svaigs čili pipars
- eļļa
- sāls
Islandē viens no populārākajiem stiprajiem dzērieniem ir kartupeļu degvīns. Iespējams, tas tādēļ, ka līdz šim brīdim viņi nav izmēģinājuši šo vienkārši pagatavojamo kartupeļu salātu recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, pievieno sāli, kurkumu, kariju, pārlej ar ūdeni lai nosedz kartupeļus un vāra apm. 30 min, līdz tie ir gatavi. Kartupeļus nokāš un atdzesē.
2
Sīpolus sagriež ripiņās. Ķiplokus smalki sakapā. Ingveru sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Piparu sagriež smalkāk.
3
Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst brūni. Pievienot ingveru, sagrieztu čili piparu un cep vēl pāris minūtes.
4
Krējumu sajauc ar sāli un svaigi spiestu citrona sulu. Kartupeļus sajauc ar ceptiem sīpoliem, pārlej ar mērci un uzmanīgi apmaisa.
5
Pasniedz uzreiz.