Salāti Nicoise ar desu

Sastāvdaļas
  • 200g pākšu pupiņas
  • 200g salami desa
  • 2 lieli tomāti vai 8 kiršu tomātiņi
  • 2 cieti vārītas olas
  • 2 maizes šķēles
  • 50g zaļās olīvas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • cukurs
  • sāls, pipari
Šie salāti iederēsies gan ikdienas maltītē, gan kādās mājas svinībās, aizstājot tik pierasto rasolu vai gaļas salātus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 min, ūdeni noliet, pupiņas noskalot zem auksta tekoša ūdens. Pupiņas sagriezt 2-3 daļās.
2
Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā lidz desa kļūst kraukšķīga. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes škēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos.
3
Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās.
4
Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru.
5
Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.

Pievienot komentāru