Dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi
Sastāvdaļas
- 200g marinētas bietes
- 200g korejas salāti
- 60g dažādas salātu lapas
- 150g kūpināts lasis vai forele
- 8 vārītas paipalu olas
- Mērcei:
- 4 ēd.k. olīveļļa
- 2 ēd.k. ābolu etiķis
- 1 tējk. mārrutki
- 1/2 tējk. Dižonas sinepes
- sāls, pipari
Marinētas bietes lieliski sader ar kūpinātu zivi. Kopā ar burkāniem un olām rodas fantastiski garšīgi salāti, kurus var droši pasniegt šodien pusdienās.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Olas nomizo un sagriež uz pusēm. No bietēm un burkāniem notecina šķidrumu. Zivi sadala mazākos gabalos.
2
Gatavo mērci. Olīveļļu uzputo ar etiķi, mārrutkiem un sinepēm. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Porcijas šķīvjos kārto salātu lapas. Pa virsu liek burkānus, bietes, zivi un olas. Pārlej ar mērci.
4
Pasniedz uzreiz ar svaigu maizi.