Shutterstock.com

Lēcu salāti ar desu un fetas sieru

Sastāvdaļas
  • 400 g bundža konservētu lēcu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdk. Svaigu pētersīļu
  • 1 ēdk. balzāmetiķis
  • 50 g vītināta desa, piemēram, spāņu čorizo
  • 2 tomāti
  • 100 g fetas siers
  • 50 g rukolas
  • Eļļa
Lēcu ēdienu priekšrocība ir to daudzējādība. Šeit arī ir pieļaujamas atkāpes no receptes, īpaši, ja pie sirds neiet pikanti ēdieni. Taču tiem, kam garšo nedaudz asuma, novērtēs šo recepti, kur lieliski sader fetas siera sāļums ar maigajām lēcām un sulīgo tomātu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Lēcām nolej lieko šķidrumu.
2
Ķiploku, rukolu, pētersīļus, balzāmetiķi ar 4 ēdk. Eļļas sablenderē viendabīgā masā. Uz šķīvjiem kārto lēcas, smalki sagrieztus tomātus, gabaliņos sagrieztu fetas sieru un pārlej ar sablenderēto mērci. Pasniedz aukstu.

Pievienot komentāru