Publicitātes foto

Olu salāti ar mazsālītu lasi

Sastāvdaļas
  • 6 cieti vārītas olas
  • 100 g mazsālīta vai kūpināta laša (var aizstāt arī ar jebkuru citu zivi, piemēram, skumbriju)
  • neliela sauja “baby” spinātu
  • 100 g majonēzes
  • 2 ēdamkarotes kapātu diļļu
  • šķipsna sāls, svaigi malti melnie pipari.
Šie sātīgie salāti paredzēti kruasānu un brokastmaižu pildīšanai, bet tos var pasniegt arī kā patstāvīgu ēdienu. Protams, kruasānu vietā var izmantot jebkuru maizi, kas vien pašiem garšo. Vēlams to pirms pārziešanas ar salātiem apgrauzdēt. Recepti iesaka eksperti no Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA), kas Latvijā un Lietuvā īsteno kustību “Olas ir spēks!”.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Palielā bļodā sajauc majonēzi, dilles, citrona sulu un sāli, un piparus.
2
Pievieno sakapātas olas un smalki sagrieztu zivi. Visu samaisa.
3
Kruasānus šķērsām pārgriež uz pusēm, liek uz pamatnes sagatavotos olu salātus, pāri klāj pāris spinātu lapiņas un nosedz ar otru kruasāna daļu.

Pievienot komentāru