Salāti ar prošuto un grauzdiņiem
Sastāvdaļas
- 100g dažādu salātlapu
- 100g ķiršu tomātiņi
- 100g gurķi
- 80g Prošuto
- 50g Parmezāns
- 4 maizes šķēles
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 ēd.k. eļļas
- 1 tējk. sinepes
- baltais balzamiko etiķis
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Lieliski salāti vasaras sezonai. Viegli, gaisīgi un ļoti garšīgi!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Maizes šķēles apgrauzdē uz pannas un ierīvē ar ķiploku. Sagriež mazākos kubiņos.
2
Salātlapas saplūkā ar rokām. Tomātus sagriež uz pusēm. Gurķus sagriež šķēlītēs.
3
Uz šķīvja kārto salālapas, tomātus, gurķus. Ar rokām saplūkā mazliet mazākos gabaliņos prošuto un sakārto šķīvī. Pa virsu sarīvē Parmezānu un pārkaisa ar grauzdiņiem.
4
Mērcei:
Sajauc kopā eļļu ar sinepēm un etiķi, pievieno pēc garšas sāli un piparus, pārlej salātiem un pasniedz.