Jāņogu trifle ar šokolādi

Sastāvdaļas
  • 1 glāze jāņogu
  • 8 bezē cepumi
  • 5 valriekstu kodoli
  • 100 g pilnpiena biezpiena
  • 100 ml saldā krējuma
  • ½ glāzes cukura
  • 50 g šokolādes
  • 1 ēdk. sviesta
Trifle ir angļu virtuvei raksturīgs deserts, kas sastāv no vairākām kārtām: olu dzeltenuma, cukura un piena krēma, ogām un augļiem vai ievārījuma, biskvīta un putukrējuma. Biskvītu turklāt mēdz samitrināt ar alkoholu. Šim desertam ir sena vēsture, laika gaitā sastāvdaļas, saprotams, mainījušās, un mūsdienīgā versija radusies 18. gadsimta vidū. Savukārt globalizācijas laikmetā pavāri šo saldēdienu gatavo no visa, kas vien pieejams, taču ievērojot kārtu principu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Krējumu ar cukuru sakul vieglās putās un samaisi ar biezpienu.
2
Bezē un riekstus rupji sadrupini.
3
Šokolādi sadrupini un kopā ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē.
4
Deserta trauciņos ber ogas un riekstus, virsū – bezē cepumus.
5
Virsū liec pusi biezpiena krēma un pārlej ar kausēto šokolādi.
6
Pašā virsū atkal liec krēmu un izrotā ar ogām.

Pievienot komentāru