Grūbu biezputra ar burkāniem
Sastāvdaļas
- 2 glāzes grūbu
- 6 jaunie burkāni
- 5 glāzes ūdens + 100 ml
- 2 ēdk. parastā sviesta
- 2 ēdk. dzidrinātā sviesta
- 1 tējk. sezama sēkliņu
- 1 tējk. maltas paprikas
- ½ tējk. malta koriandra
- ⅓ tējk. malta muskatrieksta
- ⅓ tējk. malta kanēļa
- sāls
Pikantākai garšai garšvielu klāstā var iekļaut maltus čili piparus un/vai karija pulveri.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Kamēr grūbas vārās, notīri burkānus un sagriez plānās ripiņās. Pannā sakarsē sviestu un, ik pa brīdim apmaisot, cep burkānus 7–8 minūtes.
2
Pieber sezama sēkliņas un uz straujākas uguns cep vēl pāris minūšu. Pārkaisi garšvielas, pielej 100 ml ūdens un vāri 2–3 minūtes.
3
Burkānus iemaisi grūbās, katlu ietin segā un atstāj uz 15 minūtēm.