Marinēta siļķe vikingu gaumē
Sastāvdaļas
- 500 g mazsālīta siļķe
- 300 g krējums
- 100 g sinepes
- 2 sīpoli
Vai Latvijas vēsturē ir kas atrodams par
pirātiem? Izrādās ka ir! Tie bija Vikingi -
skandināvu un Baltijas jūras baseina izcelsmes karadraudzēs organizētas pirātu-tirgotāju
kopienas viduslaikos. Jūrasbraucēji un piekrastes sirotāji, dažkārt arī militārie algotņi. Un
sirojumi, protams, gadījās arī mazāk veiksmīgi.
Tad nu vikingi ķērās pie zvejas rīkiem un ķēra
siļķes. Šī ir viena no tā laika vikingu
receptēm.
Pagatavošana
1
Sagriezt siļķi gabaliņos. Sīpolus nomizot un
sagriezt gredzenos. Bļodā sajaukt sinepes ar krējumu, sīpolus un šajā masā iejaukt siļķu gabaliņus.
Kārtīgi sajaukt un ielikt burciņā. Burkai
aizvērt vāciņu un uz 12 stundām ievietot
ledusskapī.
2
Pasniedz ar sausmaizītēm.