Dorada ķiploku mērcē
Sastāvdaļas
- 2 doradas
- 1 ķiploka galviņa
- 150ml 10% saldā krējuma
- 40g dilles
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
Dorada pamatoti tiek uzskatīta par vispopulārāko Vidusjūras zivi - pateicoties tam, ka tā ir viegli pagatavojama un ļoti garšīga.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Ķiplokus notīrīt, sagriezt ripiņās un apcept 1 ēd.k. eļļas. Pārlikt bļodiņā.
2
Zivi notīrīt no zvīņām, izķidāt, nogriezt galvu un spuras. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept zivis 4-5 min. no katras puses. Pārliet ar saldo krējumu, pievienot ceptos ķiplokus, smalki sakapātas dilles, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Samazināt uguni, apsegt ar vāku un sautēt
zivis vēl 5 min.