Siera krēmzupa ar brokoļiem
Sastāvdaļas
- 1 brokolis (apm. 400g)
- 100g siers Dorblu
- 200ml saldais krējums
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 gl. dārzeņu vai vistas buljons
- grauzdiņi pasniegšanai
- sāls, pipari
Izmēģiniet šo krēmzupas recepti un jūs iegūsiet vēl vienu ēdienu, pēc kura baudīšanas jūsu viesi un mājinieki slavēs jūsu gatavošanas prasmes!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu. Apcept tajā smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus. Katlā ieliet buljonu, pievienot sadalītus ziedos brokoļus un vārīt līdz kāposti kļūst mīksti, apm. 10-12 min. Mazliet atdzesēt un sablnedēt. Zupu atgriezt katlā, pievienot sadrupinātu sieru, saldo krējumu, sāli un svaigi maltos piparus pēc garšas, uzkarsēt.
2
Pasniedz pārkaisot ar grauzdiņiem.