Shutterstock

Amerikāņu siera zupa ar malto gaļu

Sastāvdaļas
  • ½ kg liellopa vai jauktas maltās gaļas
  • 400 g kaltēti tomātu
  • 400 ml gaļas buljona
  • 200 g Čederas siera
  • 170 g tomātu pastas
  • 1 glāze piena
  • 2 kartupeļi
  • 100 g kečupa
  • 1 sīpols
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. miltu
  • 2 ēdk. sinepju
  • eļļa – cepšanai
Ja tā rūpīgāk ieskatīsies sastāvdaļu sarakstā, pamanīsi daudz līdzību ar… čīzburgeri. Varbūt šo iedeju vari iebarot jaunajai paaudzei, kura sakās zupas neēdam? Un vēl – zupas īpašo garšu veido arī Čederas siers; lai tas labi kustu, rīvē to uz smalkās rīves.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Sakapā sīpolu, ķiploku un sīki sagriez selerijas kātu. Malto gaļu savel nelielās frikadelēs. Kastrolī karstā eļļā apcep garšaugus kopā ar frikadelēm. Pārkaisi ar miltiem un turpini cept vēl pāris minūtes.
2
Pie apceptajām frikadelēm pielej gaļas buljonu, liec klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus, ļauj, lai viss uzvirst, tad samazini liesmu, uzliec vāku un vāri 10 minūtes.
3
Sīki sagriez tomātus, smalki sarīvē Čederas sieru, visu sajauc ar kečupu, tomātu pastu, sinepēm un pievieno zupai. Līdzko siers izkusis, pielej pienu, samaisi un atkal uzvāri. Gatavs!
4
Pasniedz ar grauzdiņiem, marinētiem gurķiem, sīpola ripiņām.

Pievienot komentāru