No 100 Labi padomi arhīva

Asā tomātu zupa

Sastāvdaļas
  • 800 g nogatavojušos tomātu (vai 2 kārbas konservētu tomātu savā sulā)
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. sviesta
  • 250 ml dārzeņu buljona
  • 4 ēdk. grapas (vīnogu degvīna)
  • melnās olīvas
  • 3 sarkanie čili vai mazie zaļie asie pipari
  • 4 ēdk. rīvēta Parmas siera
  • sāls
  • grauzdēta maize
Tomāti krāsu terapijā tiek uzskatīti par optimisma un dzīvesprieka augļiem. Kombinācijā ar asumiņu – pipariem, sīpoliem un ķiplokiem – tie lieliski aizgaiņā neomu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātus blanšē verdošā, tad noskalo aukstā ūdenī, novelc miziņu, mīkstumu sakapā. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Pāris sīpolu ripiņu un ķiploku šķēlīšu atstāj dekorēšanai, bet pārējo smalki sakapā. Čili pākstīm izņem sēklas un mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.
2
Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu pasautē, tad ieber tomātus un čili un turpini sautēt vēl 15 minūtes. Pielej buljonu un sablenderē.
3
Uzvāri zupu, pievieno sāli un grapu, iemaisi olīvas un sieru un atstāj atdzist. Siers zupu padarīs biezāku un staipīgāku. Lej šķīvjos, izrotā ar sīpolu un ķiploku šķēlītēm un rupjām siera skaidiņām. Ja vēlies, pielej vēl kādu karoti grapas. Ēd ar grauzdētu maizi.

Pievienot komentāru