Dārzeņu biezzupa ar vistu
Sastāvdaļas
- 1,5 l buljona
- 1 kg dažādu vistas gabalu bez kauliem
- 1 kg kāposta
- 500 g kartupeļu
- 500 g sīpolu
- 300 ml saldā krējuma
- 3 ēdk. eļļas
- sakapāti zaļumi
- malti čili un melnie pipari
- sāls
Zupu var papildināt ar kādu gatavo mērci – karija mērci, čili mērci, bet, ja tā sanāk par biezu, jāpielej vairāk buljona.
Pagatavošana 8 porcijas
1
Smalki sagriez kāpostu. Vistas gaļu sagriez gabaliņos, nomizotus kartupeļus, un sīpolus – mazliet lielākos gabalos.
2
Nelielos gabalos sagriez vistas gaļu. Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolus, tad pievieno vistu un apcep.
3
Katrā ielej buljonu un liec vārīties kāpostu. Pēc 20 minūtēm pievieno kartupeļus, pieber sāli un garšvielas. Vāri vēl aptuveni 30 minūtes. Kad gatavs, visu sablenderē.
4
Biezzupā iemaisi cepto vistu ar sīpoliem, saldo krējumu. Pasniedzot pārkaisi ar zaļumiem.