Vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem
Sastāvdaļas
- 2 vistas stilbiņi ar šķiņķi un muguras daļu
- 250 g makaronu (gliemežvāciņu)
- 200 g zaļo zirnīšu
- 4 lieli burkāni
- 2 sīpoli
- 1 kolrābis
- 1 puravs
- ¼ lielas selerijas saknes
- 4 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 2 lauru lapas
- piparu graudiņi
- sāls
Starp citu, šī zupa ir piemērota arī saldēšanai – salej porciju traukos, uzliek vāku un ievieto saldētavā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nemizotus sīpolus pārgriez uz pusēm. Burkānus, kolrābi, seleriju nomizo, puravu notīri. 2 burkānus un puravu pārgriez uz pusēm, seleriju un kolrābi sagriez mazos gabaliņos, atlikušos burkānus – ripiņās.
2
Lielā katlā (bez taukvielām) ieliec sīpolu pusītes ar griezuma vietu uz leju un apcep. Pievieno burkānu un purava pusītes, selerijas gabaliņus un arī apcep.
3
Ieliec vistas gabalus, pielej 2 l ūdens, pieber 1–2 tējk. sāls, dažus piparu graudiņus un lauru lapas. Uzvāri, nosmel putas un uz lēnas uguns vāri aptuveni stundu.
4
Zupu izkās caur sietiņu. Vistai atdali ādu un kaulus, gaļu sagriez vai saplucini gabaliņos.
5
Nokāsto buljonu lej tīrā katlā, pievieno burkānu ripiņas, kolrābju gabaliņus, zirnīšus, gaļas gabaliņus un makaronus un vāri 10 minūtes. Pārkaisi pētersīļus.