Vistas fileja ar pesto un spageti
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 100g spageti
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 100g baziliks
- sauja ciedru riekstu
- 40g Parmezāna siera
- 50ml olīveļļas
- sāls, svaigi malti pipari
Lai arī par pastas jeb makaronu dzimteni ierasti uzskata Itāliju, par patieso pastas izcelsmi notiek nemitīgas "vēsturnieku kaujas". Un kāda gan tam nozīme, galvenais, ka pats produkts ir kvalitatīvs un recepte izdevusies. Un šī spageti recepte neliks vilties!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Priekš pesto: ciedru riekstus apcept sausā pannā,
ik pa brīdim apmaisot apmēram 3 min. Sieru
sarīvēt. Bazilikam noplūkt lapiņas, ielikt
blenderī, pievienot pusi siera, 2/3 riekstu,
sāli un piparus, smalki sakapātus ķiplokus un pakāpeniski lejot eļļu sablenderēt.
2
Vistas fileju ierīvēt ar sāli un pipariem.
Uzkarsēt pannā 2 ēd.k. eļļas un apcept vistas fileju
apm. 2 min no katras puses. Vistas fileju pārlikt uz cepešpannas (pirms tas izklāt ar foliju), apsmērēt ar pesto un cept iepriekš uzkarsētā līdz 200 grādiem
krāsnī 8-10 min, līdz vistas fileju ir gatava.
Izņemt no cepeškrāsns, apsegt ar foliju un atstāt līz pasniegšanai.
3
Spageti novārīt sālsūdenī atbilstoši
instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nokāst un makaronus sajaukt ar 2-3 ēd.k. pesto.
4
Pasniegšanai spageti sakārtot šķīvjos, pievienot
sagrieztu vistas krūtiņu. Pārliet ar pesto,
pārkaisīt ar atlikušo sieru un ciedru riekstiem.
5
Dekorē ar bazilika lapiņām.