Maizes tefteļi ar piparmētru
Sastāvdaļas
- 400g kaltētas maizes
- 4 olas
- 100g Parmezāna siera
- 1 ēd.k. sālītu kaperu
- 1 ķiploka daiviņa
- 20g piparmētras
- 1 ēd.k. sausā oregano
- olīveļļa
- sāls, pipari pēc garšas
Šī ir tradicionāla itāļu recepte un tās saknes ir meklējamas Apulijā. Šis novads ir slavens ar savu maizi. No maizes tur gatavo pilnīgi visu, ieskaitot kotletes.
Pagatavošana 6 porcijas
1
No maizes nogriezt garoziņu, sagriezt palielos gabaliņos un iemērkt aukstā ūdenī uz 5 min. Ūdeni nospiest un pārlikt bļodā.
2
Ķiploku un kaperus smalki sakapāt, sieru sarīvēt
uz smalkās rīves un visu sajaukt ar maizi. Pievienot smalki sakapātu piparmētru, uzputotas olas, oregano, sali un piparus.
3
No maizes masas formēt nelielus tefteļus.
Uzkarsēt pannā eļļu un apcept tefteļus līdz zeltītai garoziņai 2-3 min. no katras puses.