Garneļu zupa ar rīsiem un mīdijām
Sastāvdaļas
- 250 g garneles
- 250 g mīdijas
- 1,2 l zivju buljons
- 3 ēdamkarotes sviests
- 3 ēdamkarotes kviešu milti
- 1 liels sīpols
- 1 paciņa varītu graudaugu rīsu
- 1/4 tējkarote Kaijennas pipari
- 1 ēd.k. karijs
Mūsu zupu topā, šī zupa pelnīti ieņem vietu pirmajā trijniekā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolus smalki sagriež, katliņā izkausē sviestu,
ieber miltus un maisot karsē līdz sāk
parādīties burbuļi. Tad pievieno kariju,
sīpolus un kaijenas piparus, sautē 3 - 4 minūtes.
Pielej zivju buljonu, pievieno garneles, mīdijas
un visu uz mazas uguns sautē 15 minūtes.
2
Pasniedzot bļodiņā ieber sauju vārītu rīsu,
pa virsu lej zupu. Dekorē ar garnelēm un mīdijām.