Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Biezpiena aveņu kūka

Sastāvdaļas
  • 500g vājpiena biezpiena
  • 6 ēd.k. citrona sulas
  • 80g+3 ēd.k. cukura
  • 250 g saldā krējuma
  • 300g avenes (šajā gada laikā atrodamas dažos Lielveikalos, bet var ņemt arī saldētas)
  • 75 g sviesta
  • 150g smilšu cepumu
Tā gribās vasaru...,nu zinu jau, ka jāgaida. Bet varbūt varam pagatavot ko tādu ļoti vasarīgu?! Un to ēdot aizveram acis...Un sevī radam mazliet no vasaras!)))))

Pagatavošana

1
Sajaukt biezpienu, citrona sulu un cukuru. Saldo krējumu uzputot un uzmanīgi sajaukt ar biezpiena masu. Avenes blenderī sasmalcināt, pievienojot 3 ēd.k citrona sulas un 3 ēd.k cukura.
2
Izklāt ar plēvi taisnstūra formu. Ar lielo karoti izsmērēt biezpiena masu apmēram 1 cm biezā kārtā. Ielikt ledusskapī uz kā minimums 20 min. Tad pārklāt ar aveņu maisījumu un atkal ielikt ledusskapī uz kādām 15 min.Tā atkārtot, līdz beidzās abas masas. Pa to laiku cepumus sadrupināt, sajaukt ar izkausētu sviestu. Cepumu masu izklāt pa virsu un mazliet piespiest. Ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz apmēram 6 stundām, bet vislabāk uz nakti.
3
Stundu pirms pasniegšanas izņemt ārā, lai atkūst. Izņemt kūku no formas, apgriezt otrādi un sagriezt gabalos.
4
Pasniedzot dekorēt ar avenēm.

Pievienot komentāru

Kūkas