Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Chocolate cake with sugar rose, selective focus

Šokolādes-biešu kūka

Sastāvdaļas
  • 250g 72% šokolādes
  • 250g bietes (nevārītas)
  • 3 olas
  • 100ml augu eļļas
  • 150g cukura
  • 100g miltu
  • 50g sasmalcinātu mandeļu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 šķipsniņa sāls
  • Glazūrai:
  • 150g 72% šokolādes
  • 100g skāba krējuma 15%
  • 100g pūdercukura
Vienkārši pagatavojama recepte, pieejami un salīdzinoši lēti produkti. Vēl māc šaubas?! Pagatavojiet un pacienajiet savus mīļos! Šī kūka garšo lieliski!

Pagatavošana

1
Formu ietaukot. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 grādiem.
Bietes notīrīt un sasmalcināt uz smalkās rīves. Ja bietes ir jaunas, tad lieko šķidrumu labāk nospiest.
Šokolādi izkausēt ūdens peldē.
2
Cukuru, olas un augu eļļu uzputot līdz masa kļūst gaiša. Pievienot vaniļas ekstraktu, izsijātus miltus, sāli un mandeles un prātīgi sajaukt. Masai pievienot šokolādi un bietes un vēlreiz kārtīgi sajaukt.
3
Masu pārlikt sagatavotā formā un cept krāsnī apm. 35-40 min. Ja augša sāk plaisāt, tad labāk to apsegt ar foliju. Kūkas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Izņemt kūku no cepeškrāsns un ļaut atdzist 5-7 min. Izņemt no formas un pilnībā atdzesēt.
4
Pagatavot glazūru: šokolādi izkausēt ūdens peldē. Istabas temperatūras krējumu uzputot ar pūdercukuru, pievienojot atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavu glazūru uzsmērēt kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzināt. Pēc 15-20 min. kūku var pasniegt.
5
Avots - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Kūkas