Kartupeļu sacepums franču gaumē 4
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 200ml saldā krējuma
- 1 ola
- 20g sviesta
- 50g Parmezāna siera
- sāls, pipari
Francijas virtuve vienmēr ir asociējusies ar izsmalcinātību un eleganci. Vītināti šķiņķi, pastētes, austeres un labi vīni. Taču arī kartupeļi
Francijā ir ļoti populārs un iecienīts produkts.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Kartupeļus nomizot un sagriezt pēc iespējas
plānākās šķēlēs. Šķēles noskalot zem tekoša ūdens un nosusināt ar dvieli. Pārlikt kartupeļu šķēles
lielā bļodā un pārliet ar saldo krējumu.
Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Kārtīgi
ar rokām visu samaisīt tā, lai visas kartupeļus šķēles
būtu noklātas ar saldo krējumu.
2
Karstumizturīgu formu izklāt ar cepamo papīru un iesmērēt ar sviestu. Kartupeļu šķēles ņem ārā no
saldā krējuma un kārto slāņiem formā. Atlikušo saldo krējumu saputo ar olu un pārlej pāri kartupeļiem.
3
Kartupeļus liek iepriekš uzkarsētā līdz 180
grādiem krāsnī uz
50-60 min, kamēr kartupeļi ir mīksti. Gatavību
pārbauda ar koka irbulīti. Aptuveni 10 minūtes
pirms cepšanas beigām kartupeļus pārkaisa ar
rīvētu sieru.
4
Sacepumu viegli sagriezt, kad tas ir padzisis (apmēram 20-25 min).
4 komentāri