Burkānu salāti ar granātābolu mērci
Sastāvdaļas
- 500g burkāni
- 1 granātābols
- 1/2 citrona sula
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
- pētersīļi
- sāls, pipari
Atspirdzinošs un krāsains ziemas ēdienkartes pirmais ēdiens vai piedeva pie grilētas zivs. Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC".
Pagatavošana 4 porcijas
1
Granātābolu pārgiež uz pusēm. No vienas granātābola puses izspiež sulu, bet no otras izlasa sēklas.
2
Burkā ielej granātābolu sulu, eļļu, ķiploku un iespiež citrona sulu, pieber sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, burkai uzliek vāku. Kārtīgi sakrata.
3
Burkānus sarīvē, pētersīļus smalki sakapā. Bļodā ieliek burkānus un pētersīļus. Pārlej ar pagatavoto mērci un kārtīgi samaisa. Pirms pasniegšanas salātiem uzkaisa granātābolu sēklas.