Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

Sastāvdaļas
  • 500g svaigas meža sēnes
  • 500g baklažāni
  • 300g kūpināts šķiņķis
  • 250g krējums
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. Balzamiko etiķis
  • dilles
  • eļļa
  • sāls, pipari
Meža sēnes mūsu platuma grādos ir sezonāls produkts, tāpēc cenšamies izbaudīt to pagatavošanas daudzveidību. Piedāvājam vēl vienu pārbaudītu sēņu pagatavošanas recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos. Gaļu sagriezt tāpat kā baklažānus. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt. Dilles smalki sakapāt.
2
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sēnes līdz viss šķidrums iztvaikojis. Sēnes pārlikt bļodiņā.
3
Tajā pašā katlā uzkarsēt vēl mazliet eļļas un apcept gaļu un sīpolus līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot baklažānus un ķiplokus, apsegt ar vāku un cept apm. 10 min. Pievienot sēnes, mazliet ūdens un sautēt zem vāka vēl minūtes 10. Pašās beigās pievienot krējumu, Balzamiko etiķi, dilles, apmaisīt un uguni izslēgt.
4
Siltas sēnes var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem kā mērci, aukstas kā uzkodu ar svaigi maizi.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni