Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu pankūkas ar ingveru un jogurta mērci

Sastāvdaļas
  • 4 lieli kartupeli
  • 1 ola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1cm rīvēta ingvera sakne
  • eļļa
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 125g turku/grieķu jogurts
  • 50g Fetaki siers
  • rozmarīns
  • timiāns
  • pētersīļi
  • 1/2 laima sula un rīvēta miziņa
  • sāls
Iespējams, tieši kartupeļu pankūku recepte ir tā īpašā, kuru katrā reģionā pagatavo nedaudz savādāk - citur ar speķa gabaliņiem bagātinātas, citur pierīvē burkānu, saka ka krāsai. Bet mēs šoreiz piedāvājam kartupeļu pankūkas ar ingveru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus notīrīt un sarīvēt uz rupjās dārzeņu rīves. Pievienot olu, rīvētu ingveru, smalki sakapātus ķiplokus un samaisīt. Pannā uzkarsēt eļļu un izcept pankūkas.
2
Pagatavot mērci. Sieru sasmalcināt ar dakšiņu un pieivienot jogurtu. Pievienot pēc garšas sāli, svaigi spiestu laima sulu un rīvētu miziņu, smalki sakapātus pētersīļus, timiānu, rozmarīnu un visu samaisīt.
3
Pankūkas pasniedz siltas ar jogurta mērci.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni